Twister de la Pomme

Vader van Twister de la Pomme is de legendarische Darco, die zelf jarenlang op het hoogste niveau gesprongen heeft. Hij heeft een zeer groot aantal nakomelingen die dit ook weer doen. Moedersvader For Pleasure, ook Olympisch medaillewinnaar, sprong eveneens jarenlang succesvol op het hoogste niveau en won zelfs als 19-jarige nog een Grand Prix. Jalisco B, zelf succesvol op de Olympische Spelen van Seoul, heeft een enorme invloed gehad op de hedendaagse fokkerij. Hij gaf talrijke internationale sterren zoals
o.a.: Quidam de Revel, Dollar de Murier en Papillon Rouge.

De moederlijn van Twister de la Pomme is toonaangevend op wereldniveau voor sport en fokkerij. Zijn moeder bracht uit een jaargang maar liefst drie goedgekeurde hengsten: Twister de la Pomme, Tin Tin de la Pomme en Telstar de la Pomme. Ook gaf zij drie paarden op 1.60m.springen niveau.

Moeder Nimfe de la Pomme sprong evenals grootmoeder Fragance de Chalus internationaal Young Riders met Karline de Brabander. Fragance is daarnaast ook succesvol in de fokkerij. Ze is de moeder van wereldcracks als Mylord Carthago, Norton d’Eole en Bamako de Muze. Ze bracht maar liefst zes 1.60m.-paarden en vier paarden die 1.50m. springen. Tevens gaf ze zeven goedgekeurde hengsten.

Twister de la Pomme sprong zelf op 1.60m.-niveau. Inmiddels springt hij 1.45m.op CSI 2* niveau en Junioren met Meike Zwartjens. Afgelopen jaar waren ze samen zeer succesvol o.a. winnaar Nations Cup Junioren Wierden, 2 de finale Jeugdcompetitie Junioren en 10 de in de 2* GP Opglabbeek.

De nakomelingen van Twister de la Pomme hebben bloed en souplesse.

Details

Categorie
Hengsten
Kleur
Vos

Geslacht
Hengst

Geboortejaar
2007

Stokmaat
L

Goedgekeurd
AES - Old OS - SWE

Dekgeld vaste kosten
€ 250

Dekgeld drachtig
€ 650

Breeding Fee Total
€ 900

Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries

Beschikbaar bij

Dekstation Tivoli, familie Zwartjens


Foto's

Video's

Pedigree

TWISTER DE LA POMME

DARCO

LUGANO VAN LA ROCHE

LUGANO I

ADLERFLUT

OCOUCHA

CODEX

LATOUCHA

NIMFE DE LA POMME

FOR PLEASURE

FURIOSO II

GIGANTIN

FRAGANCE DE CHALUS

JALISCO B

NIFRANE