Over ons

Hoe het begon

Wij zijn van oorsprong een paardenfamilie. Generaties lang zijn wij al bezig met het fokken, opleiden en het trainen van paarden. In 1840 begon het allemaal met een trekpaardhengst die voor onze boerderij toen nog gevestigd in Voorst (Gld) gebruikt werd voor de dekdienst.

In 1930 is het bedrijf verhuist naar de Zwolsestraat in Raalte. Daar is het bedrijf Tivoli ontstaan. Er werd beetje bij beetje geïnvesteerd in dekhengsten. In 1971 kwam er een manege bij, er werden lessen gegeven en er was pensionstalling.

Door de jaren heen groeide onze naam als hengstenhouder steeds groter en werd er besloten om te stoppen met de manege en te focussen op de hengstenhouderij. In 1998 zijn wij verhuist naar onze huidige locatie.

Paardenfamilie

Inmiddels hebben Robin en Marlies het bedrijf overgenomen en runnen dit bedrijf samen met de kinderen die ook interesse in de paardensport en hengstenhouderij tonen. Door hun interesse is er een sportstal naast de hengstenhouderij ontstaan.

Specialisme

Door de jaren heen hebben wij behoorlijk wat kennis en kunde opgebouwd van een goede fokhengst. We hebben een aantal goede referentiehengsten, die goede dingen hebben gedaan in de fokkerij. Meer over onze referentie hengsten kunt u vinden in Nakomelingen/referenties. Door deze ontwikkelingen hebben wij voor ons zelf sportpaarden kunnen fokken en die later goed kunnen verkopen. Dit is waar onze interesse en expertise ligt. Ook staan wij bekend om een hoog drachtigheidspercentage!

Topsportstam is basis

Een belangrijke randvoorwaarde aan een hengst is dat deze uit een topsportstam voortkomt hebben wij uit ervaring ondervonden. Al onze hengsten voldoen aan deze voorwaarde. Voornamelijk halen wij onze springhengsten uit de beste sportlijnen uit België en Frankrijk, wij doen dit al jarenlang.

Betrouwbaar, kwaliteit en uniek

Het hengstenstation Tivoli heeft goede en langdurige relaties in de paardenwereld. In de branche staan ze bekend om hun unieke en gewilde hengsten én om een hoog drachtigheidspercentage. Robin: “Voor onszelf geldt dat we pas echt tevreden zijn wanneer onze hengsten daadwerkelijk succes boeken bij de fokkers. Als zij goede resultaten behalen, dan weten we dat het goed gaat.”

Sportpaarden

De laatste jaren is onze interesse in sportpaarden en het opleiden hiervan steeds meer gegroeid. Collin de oudste leidt de jonge paarden op waarna Meike ze mee kan nemen in de topsport, dit lijkt een succesvolle formule te zijn voor de verkoop van onze sportpaarden. Justin zijn interesse ligt meer bij de fokkerij en het opfokken van een paard. Het is mooi om te zien dat wij door onze interesses elkaar kunnen aanvullen en hiermee succesvol een paard kunnen fokken, opfokken en opleiden tot een succesvol sportpaard!

De familie Zwartjens: Passie voor paarden!

Wij helpen u graag

Sperma bestellen

Wij helpen u graag

Sperma bestellen