Akarad Hero Z

Akarad Hero Z


Aganix du Seigneur x Chin Chin x Caretino

Niveau: 1.60m

GGK: Zangersheide

Kleur: Bruin

Stokmaat: 1.70m

Dekgeld: 1500 euro excl. 

 

Akarad Hero is een van de meest getalenteerde hengsten op het hoogste niveau en heeft daarnaast een indrukwekkende pedigree. Al van jongs af aan was Akarad Hero Z een spectaculair springpaard en onder het zadel van Pieter Clemens is hij succesvol op vijfsterren Grand Prix en Nations Cup-niveau. In 2021 maakte Akarad Hero Z op overtuigende wijze zijn vijfsterren Grand Prix-debuut door vierde te worden in de grote prijs van Brussel. Afgelopen jaar zette de Aganix du Seigneur-zoon deze succesvolle lijn voort en sprong overtuigend foutloos in de Nations Cup van Rome. Dit droeg bij aan de tweede plaats voor de Belgische equipe. Ook in de Nations Cup van Hickstead overtuigde Akarad Hero Z met zijn enorme talent en sprong onder Pieter Clemens een foutloze ronde. 

Net als zijn uitstekend fokkende vader Aganix du Seigneur beschikt Akarad Hero Z over onbeperkt vermogen en extra kwaliteit aan de sprong. Zijn moeder China Touch hero combineert de tweevoudig Olympische hengst Chin Chin met de stempelhengsten Carentino en Landraf I. In de fokkerij gaf China Touch Hero reeds de succesvolle dekhengst Sea Coast Don't Touch Tiji Hero - vader van onder meer Dourkhan Hero Z - enn de internationaal succesvolle springpaarden Esprit de la Rouque en Jaguar de Tiji. 

Als fokhengst maakt Akarad Hero een positive indrik, uit een klein aantal nakomelingen springen meerdere paarden reeds op internationaal niveau en blinken ze uit door afruk, kwaliteit en vermogen. Mooie voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Kinmar Scarlett Z van de Zwitserse topamazone Janinka Sprunger of Luka- Cara, in eigendom van Ashford Farm en als vierjarige derde in de Blom Cup in Valkenswaard

Details

Categorie
Hengsten
Kleur
Bruin

Geboorte jaar
2011

Stokmaat
170 cm

Dekgeld vaste kosten
€ 300

Dekgeld drachtig
€ 1200

Breeding Fee Total
€ 1500

Sperma beschikbaar
Vers

Foto's

Video's