Rex van 't Roth

Rex van ’t Roth is een zoon van Gemini xx, een kloon van de legendarische Gem Twist xx. Hij was een van de beste springpaarden ooit, hij won twee Olympische medailles en diverse World Cup wedstrijden. Ook was hij het beste springpaard op de Wereldruiterspelen in Stockholm.

De moeder van Rex, Goldika van ’t Roth is een 1.75m. grote royale merrie van springpaardenvererver Darco, ze sprong zelf succesvol op 1.30m. niveau. Ze is een volle zus van Calimero van ’t Roth die op 1.60m. niveau sprong met Jos Lansink en Joe Davison. Uit deze stam komen ook de internationale springpaarden Clay Orai, Byou Orai, Valdorai, Valencia, Glamour vh Dennenhof, Jack vh Dennenhof en Luna vh Dennenhof, evenals dekhengst en vererver Eldorado vd Zeshoek.

Rex is een lichtvoetige hengst met veel reflexen, is erg werkwillig en intelligent. Springen doet hij met veel afdruk en techniek. Ook opvallend goed is zijn lichtvoetige galop met veel souplesse. Rex van ’t Roth was een van de smaakmakers van de hengstenkeuring van het BWP en maakte begin dit jaar veel indruk in de hengstencompetitie van België. Zijn mede-eigenaar Niels Bruynzeels heeft hoge verwachtingen van Rex van ’t Roth.

Details

Categorie
Hengsten
Kleur
Donkerbruin

Geboorte jaar
2017

Stokmaat
L

Goedgekeurd
BWP

Beschikbaar bij

Dekstation Tivoli, familie Zwartjens


Foto's

Video's

Pedigree

REX VAN 'T ROTH

GEMINI CL XX

GOOD TWIST XX

NEW TWIST XX

IANTHE II XX

COLDLY NOBLE XX

NOBLE JAY XX

ESKIMO PRINCESS XX

GOLDIKA VAN 'T ROTH

DARCO

LUGANO VAN LA ROCHE

OCOUCHA

ULIVIA VAN 'T ROTH

CALYPSO III

LIVIA