Aganix du Seigneur

Algemeen

AES

Vos
Stokm. 1.72m.
Geboren in 2006

Aganix du SeigneurAganix du Seigneur Aganix du SeigneurAganix du Seigneur


Aganix du Seigneur is een succesvol internationaal springpaard dat reeds vele goede resultaten heeft behaald met Jos Lansink.
Vorig jaar werd hij verkocht naar Studbook Zangersheide.


Vader Ogano Sitte sprong in Grote Prijzen onder Dominique Hendrickx en behoort in de fokkerij tot de beste zoons van de wereldberoemde Darco.
Aganix’s moeder Cadix du Seigneur Z (v. Chellano Z) blijkt een waardevolle fokmerrie en leverde ook het springpaard Arsouille du Seigneur (Schilling) die door Robert Breul internationaal wordt uitgebracht.

Grootmoeder Atlanta Sitte (v.Aramis de la Cense) is ook moeder van het springpaard Callas Sitte (v.Calvaro) waarmee Christina Liebherr jarenlang meedraaide in de wereldtop.
Daarnaast is Atlanta Sitte moeder en grootmoeder van de springpaarden Meroni en Rivella Sitte (Kannan) van Clint Sulmoni.

Aganix’s derde moeder Insel Sitte (Major de la Cour) is tevens de grootmoeder van zijn vader Ogano Sitte. Dit zorgt ervoor dat we Insel Sitte tweemaal aantreffen in de pedigree van Aganix. Insel Sitte is niet zomaar een merrie want het is een dochter van het beroemde springpaard Gute Sitte waarmee Eric Wauters teambrons won op de Olympische Spelen te Montreal in 1976.


Dekgeld    € 1.250,- excl.


Foto's

 

Aganix du SeigneurAganix du Seigneur Aganix du SeigneurAganix du Seigneur

 

Video's


 

Afstamming

 

gino